Ürünlerimizde Neden İpek Kumaş Kullanmayı Tercih Ediyoruz?
Ürünlerimizde ipek kumaş kullanmayı tercih ediyoruz çünkü kadim sanatımız Ebru değerli bir kumaş olan ipek üzerinde kendini çok güzel gösteriyor. İpek kumaşının yazın serin kışın sıcak tutması sayesinde, ipek kumaşlardan yaptığımız eşarp sal ve fularlar çok rahat edici özelliktedirler.
IPEĞIN ÖZELLİKLERİ
Dayanıklı: İpek, aynı kalınlıktaki çelik lifi kadar dayanıklıdır.
Parlak: İpeğin, inciye benzer zarif bir parlaklığı vardır. Bu parlaklık ışığı dağıtan fibroinin birkaç katmanlı, prizma benzeri yapısından kaynaklanır.
Cildi tahriş etmez: İpeği meydana getiren aminoasitler cildi tahriş etmez. İpeğin, cildi bazı cilt hastalıklarından koruduğu söylenir. İpeğin bazı kozmetik ürünlerin hammedesi olduğuda bilinmektedir.
Nemi emer: İpek lifindeki aminoasitler ve küçük boşluklar teri emip bırakarak sizi sıcak havalarda kuru ve serin tutar.
Isıya dayanıklı: İpek kolay kolay yanmaz ve yandığında zehirli gazlar yaymaz.
Koruyucu: İpek, ültraviyole ışınlarını emerek cildi korur.
Statik elektrik üretmez: İpekte hem pozitif hem de negatif iyonlar vardır ve ipek nemi emer. Bu nedenle de, diğer kumaş türleri gibi kolay kolay statik elektrik üretmez
İPEĞİN TARİHİ
Rivayete göre M.Ö.2600’lü yıllarda hüküm süren Çin imparatoru Hoang-Ti zamanında saray bahçesinde bir tırtılın dut yaprağı yediği ve sonra koza ördüğü görülüyor. Bunun üzerine imparator, bu kurdun hayatının incelenmesini emretmiş ve bu görevi eşi She-Ling-She’ye vermiştir. Kraliçe uzun zaman yaptığı tetkikler sonunda bu kozadan ipek çekilebileceğini ve bunun da dokumacılıkta kullanılabileceğini tespit etmiştir. Bu nedenle ipekçilik tarihinde She-Ling-She bir ipek ilahesi olarak bilinmektedir. Geçmişte ipek üretimi sadece Çin’de yapılıyordu. Başka hiç kimse ipeğin nasıl üretildiğini bilmiyordu ve eğer bir Çinli ipekböceğinin sırrını açığa çıkaracak olursa vatan haini olarak idam edilebilirdi. İpek üretiminin Çin’in tekelinde olması doğal olarak ipeğin çok pahalı olmasına yol açtı. Örneğin Roma İmparatorluğu döneminde ipek, ağırlığınca altın ederdi.